Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Hemsidan under Creative Commons

Jag har sett att en del av mitt arbete används på olika hemsidor utan att en källa till sidan eller mig som upphovsman inte har angetts – vilket jag inte har krävt heller, men alltid trevligt med lite ett erkännande.

Och eftersom jag vill göra vårt kulturav mer tillgängligt, används nu sidan av den friaste Creative Commons-licensen ”CC BY” där inget annat anges.

Det betyder att du får använda de texterna utan att fråga, men att du behöver uppge författarens namn (Tony Korpenklo, Örnsköldsvik) och återge upphovsrättslicensen.

CC BY (ERKÄNNANDE) innebär med andra ord:

Licensen låter er distribuera, remixa, ändra och bygga på mitt verk, även för kommersiella syften, så länge ni erkänner mig som upphovsperson. Detta är den mest tillåtande av alla licenserna och ”Fri kulturlicens”.

Ange gärna även Livsöden från mellersta Norrland som källa och var du hämtat texten.

Tony Korpenklo - korpenklo[@]gmail.com